Børn og unge

Børne- og ungdomsgrupperne

Lær at spille teater, og gør det! Så enkelt kan Herlev Musical & Teaters Børne- og ungdomsgrupper beskrives. Men så ville man ikke have nævnt, at den faktisk er mere eller mindre en institution - mange af byens skuespillere er faktisk startet her, og har nu store roller i både Herlev Musical & Teaters egne forestillinger og forestillinger over hele landet. Enkelte er endda blevet professionelle. Men det vigtigste er, at dette er en gruppe af gode og engagerede børn og unge, som både får skuespilundervisning og mærker tilfredsstillelsen ved at spille skuespil i praksis foran et rigtigt publikum. Og de elsker det - ikke mindst på grund af det gode sammenhold, at det er sjovt og hyggeligt, og man lærer at stole på andre.

Børnegruppen (9-12 år), øvedag torsdag 16:00-18:00 på Kælderscenen:

På dette teaterhold kommer du til at prøve kræfter med mange forskellige aspekter af teaterfaget. Målet er at vi skal have det sjovt, udfordre os selv og lære at føle os trygge foran et publikum, som du vil kunne bruge i alle livets aspekter. Vi kommer til at skulle arbejde med dramaøvelser, improvisation, masketeater, bevægelse, musicalsang og -performance, tekstarbejde og meget mere. Et par gange i sæsonen vil vi vise noget af det, vi har arbejde på, for familie og venner. Hen mod sommeren vil I komme til at fremføre en lille forestilling for et inviteret publikum. Du behøver ikke, at have spillet teater før, det vigtigste er, at du har lysten til at være med og har mod på at lære at spille teater. Du skal forvente, at der bliver en lille smule hjemmeopgaver i form af, at øve lidt tekst eller en sang.

Ungdomsgruppen (13-17 år), øvedag torsdag 18:20-20:20 på Kælderscenen:

På dette teaterhold kommer du til at prøve kræfter med mange forskellige aspekter af teaterfaget. Vi kommer til at arbejde ambitiøst, men målet med holdet er også at vi har det sjovt, samt at udfordre og ikke mindst udvikle os selv.

Du kommer til at få en forståelse af alle aspekter af en teaterforestilling og vi kommer til at arbejde med dramaturgi og tekstforståelse. Du vil få redskaber til at turde stå foran et publikum, bruge dit kropssprog og føle dig modigere, hvilket du vil kunne bruge i mange andre sammenhænge, ud over når du er til teater.

I kommer til at have undervisning i bl.a. masketeater, fysisk teater, arbejde med dialog og monolog, teaterøvelser, radiodrama og så kommer I til at få undervisning i, hvordan man skriver en dramatisk tekst og arbejde med jeres tekster på gulvet. Et par gange i sæsonen vil vi vise noget af det, vi har arbejde med for familie og venner, og hen mod sommeren, vil I komme til at fremføre en lille forestilling for et inviteret publikum.

Du behøver ikke at have spillet teater før, det vigtigste er, at du har lysten til at være med og har mod på at lære at spille teater. Du skal forvente at der bliver lidt hjemmeopgaver i form af at skrive tekst, øve musicalsang og indlæring af replikker.

Holdene starter torsdag i uge 38 (d.22. september), og ønsker du at prøve kræfter med vores børne- eller ungdomsgruppe, så er du velkommen til at komme til en prøve eller to inden du melder dig ind.

Indmeldelse her: https://herlevmusicalogteater.dk/

Underviser: Jeanette Munzert

Jeanette er uddannet dramaturg ved Aarhus Universitet og dramatiker (manuskriptforfatter) fra Den Danske Scenekunstskole. Hun har siden sine unge år skrevet og opført teaterstykker og siden hun blev uddannet dramatiker, har hun arbejdet professionelt med at skrive stykker til bl.a. Nørrebro Teater, Teater Grob, Svalegangen og Team Teatret. Jeanette har gennem flere år arbejdet for Aarhus Teater som dramapædagog og afholdt mange workshops på skoler og gymnasier i at skrive dramatik. Hun glæder sig til at have de to hold, og hun lover at hun har store ambitioner for eleverne og et bredt kartotek af materiale, som de skal igennem.